norrafridensborg.blogg.se

Anna Björkmans liv och leverne

ÄNDRADE PLANER

Kategori: Allmänt

I dag skulle jag egentligen ha åkt till Karlskoga och haft träningar, men efter mycket om och men ställde vi in dem. SMHI har ju gått ut med en klass 1 varning för att det ska komma en massa snö. Hade det varit för ett par år sen hade jag inte tvekat en sekund att åka och tyckt det varit konstigt om folk inte ville ut och åka med transport. Men efter jag körde av vägen 2011 så har jag fått ordentlig respekt för dåligt väglag. Det är ju inte bara det att jag kan köra i diket utan just det faktum att trafiken jag möter, och då tänker jag mest på den tunga trafiken, kan få sladd och meja ner mig. Ska man dessutom ha hästtransport med så ska man nog tänka sig för både en och två gånger om man ger sig ut i det här väglaget! Jag kanske är lite mesig, men bättre vara försiktig en gång än att vara dumdristig en gång för mycket....
 
Jaha, då fick jag plötsligt en "dag till godo". Vad göra?? Började med att rida ut en sväng i skogen med min häst. Han har fått gå två ganska hårda dressyrpass i ridhuset de senaste dagarna och var lite öm i kroppen så en skritt sväng i den magiskt vackra skogen var nog vad han behövde! Vi kom tillbaka till stallet glada och med en boots minus.
 
Mobilkameran gjorde inte riktigt skogen rättvisa, men tro mig! Det är som att rida runt i ett vykort!
 
 
Det här med att ändra planer efter hur livet ändrar sig tror jag är viktigt. Om du har för tydlig bild av hur saker och ting ska vara i vilken ordning saker ska göras är det väldigt lätt att bli besviken. Hur ofta är det 25 grader och lätt bris på somarsemestern? Hur ofta är det sådär perfekt och mysigt när man sitter ute och grillar en sommarkväll? Hur ofta gör inte yttre omständigheter att man måste revidera sina planer? Man måste ju inte göra en utomhus aktivitet i spöregn bara för att man hade planerat för det, likväl som man inte måste städa en härlig sommardag bara för att man tänkt sig det! Regndagar finns det gott om och skiten lär inte försvinna! Men ändrad plan behöver inte vara dåligt, bara annorlunda! Ibland kan det till och med visa sig i efterhand att det blev bättre! Så i stället för att deppa för att det inte blev som man tänkt sig, se det som en ny möjlighet att göra något annat eller på ett annat sett!
 
NÄR EN DÖRR STÄNGS ÖPPNAS EN ANNAN!