norrafridensborg.blogg.se

Anna Björkmans liv och leverne

MED FLAGGAN I TOPP

Kategori: Allmänt

Valborg har varit en dag med "dagen -efter " kännsla. Inte bakfull om ni trodde det, utan bara lite för sent och mycket kul i samband med att barnen befinner sig i någon slags fas där det är rätt livat emellanåt. Ni fattar... Inte lättaste dagen! Gårdagenskvällen spenderades hos grannarna i mellanberget med god mat och smygstart på valborgsfirandet. Vi eldade nämligen upp vår gamla bod som de rivit och forslat bort åt oss. Jädrar vad det brann vill jag lova!!
 
En styck brinnande bod!
 
 
 
"Det var coolt" var Oskars betyg på brasan
 
 
Även vi har såklart flaggat idag för.... AMORINA påstod Klara.  Amorina fyllde tydligen år idag.  Hon fick tofsar tårta och kalas.  Såklart trippade Klara runt i sin tjusigaste frostklänning dagen till ära. När sen Amorina föredrog gräset istället för Klaras egenhändigt gjorda tårta blev inte Klara särskillt nöjd kan jag säga.  Amorina satte på sedvanligt shettismaner ner skallen och betade och brydde sig inte ett dugg Klaras bannor och slit i grimskaftet.  Då började jag lägga mig i leken eftersom jag började bli lite kallsvettig när jag såg den fångkänsliga ponnyn stå och mumsa på välgödslat gräsmattegräs. Efter lite lockande och förhandlande fick jag tillslut tillåtelse att släppa ut födelsedagsbarnet i hagen igen. Men före festligheterna tog vi oss en rejäl tur med vagnen när det äntligen faktiskt var lite vårvärme i luften.  Åtminstone där det inte blåste allt för mycket. Majken var också med.  Inte helt nöjd, men det blir bättre för varje gång! 
 
 
 
Det fanns en liten plan att vi skulle åkt iväg och tittat på fyrverkerier idag, men med tanke på barnens status drog vi slutsatsen att det var bättre för dem att krypa till kojs i tid. Majken fick dock höra smällare för första gången (på håll givetvis)  och det verkade gå bra. Hon reagerade, men ingen rädsla. Smällare är annars ett jäkla skit om ni frågar mig. Har man sett en skotträdd hund så förstår man att det är ett vansinnigt djurplågeri. Eller en människa med krigstrauman med,sig för den delen.... Jag känner att det finns ett mått av dubbelmoral här eftersom jag nyss skrev att jag stod i begrepp att ta med barnen till fyrverkerier.