norrafridensborg.blogg.se

Anna Björkmans liv och leverne

TREDJE GÅNGEN GILLT

Kategori: Allmänt

Nu i veckan kom jag äntligen iväg på mammografi för första gången.  Jag har fått kallelse två gånger tidigare men eftersom jag ammat och varit gravid så har det inte funkat. Nu är ju jag lite lätt skrockfull så jag såg verkligen till att inte utmana ödet denna gång utan såg till att ta mig dit! 
 
Jag har hört massor av skräckhistorier om detta. Att det ska göra fruktansvärt ont och vara otäckt.  Såklart är det individuellt och säkert olika från gång till gång, men nej, det gjorde inte ont. Iallafall inte i tuttarna. Men det kanske säger mer om statusen på mina tuttar. Att det inte alls gör ont att klämma ihop dem till pannkakor, men att det gör vansinnigt ont i nacken för att jag var tvungen att vrida huvudet i nära på 90 grader. Och det säger en del om statusen på min nacke. 
 
När jag stod där fastsatt i maskinen tänkte jag att "herregud så bra vi har det". Vi gör det vi kan för att förebygga sjukdomar och det räddar liv! Det är ju en otrolig förmån att få göra de här screening proverna. Gratis dessutom. 
 
Så det är verkligen inget att ojja sig för. Bara gör det! Därmed basta!