norrafridensborg.blogg.se

Anna Björkmans liv och leverne

PAPIER MACHE INFERNOT

Kategori: Allmänt

 
 
 
 
 
Idag på förmiddagen kom jag på den briljanta iden att vi skulle påskpyssla jag och barnen. Sagt och gjort, ballonger, tapetklister och tidningspapper åkte fram. Målarkläder på barnen och vaxduk på bordet! Just detta skulle visa sig vara ett genidrag. När ballongerna kom fram så infann sig ett kaos!
"Ballonger!! Ballonger!!"
"Long, long!!"
Barnen började springa som galningar fram och tillbaka i det enda utrymmet i huset som tillåter sån aktivitet, nämligen korridoren mellan köket och tvättstugan. Jag rev tidningspapper och blandade tapetklister. Så, nu skulle det skapas påskägg! Mysigt! Jag kommer äntligen få mammapoäng! Barnen kommer tycka det här är superkul, tänkte jag i min enfald!
 
Nej.
 
Klara gillade inte att bli kladdig om händerna. Man blir kladdig om händerna när man gör papier mache. Det är liksom halva grejen och dessutom helt oundvikligt. Men nej, hon ville inte bli kladdig trots mina hurtiga hejjarop. Oskar tyckte det var jättekul, i alla fall i 3 minuter. Sen började han slänga sin halvtäckta, mycket väl inkladdade ballong på golvet. jag försökte stoppa honom med en inte allt för arg och desperat röst vilket bara ledde till att Oskar la sig på magen på bordet rakt i trapetklistret. Gaaaaah!!
 
Det slutade med att jag själv stod och helt hysteriskt försökte få på det där halvupplösta tidningspappret på ballongerna medans Oskar gallskrek för att han inte fick ligga på bordet och för att han nu började bli kall av tapetklistret, och Klara satt och spretade med fingrarna åt alla håll och pep och pep för att ingen faktiskt torkat av hennes händer! Giv mig styrka!!
 
Note to my self:
Kom inte ens på tanklen att göra något dylikt innan barnen går på högstadiet, minst! Och gud förbjude; fundera inte ens på att låta dem måla äggen med akrylfärg!  Ska de nödvändigtvis målas blir det med vanliga kritor!!