norrafridensborg.blogg.se

Anna Björkmans liv och leverne

NY GIV

Kategori: Allmänt

I tisdags var jag pånytt på vårdcentralen och fick den här gången träffa både läkare och sjukgymnast. Jag var först hos sjukgymnasten som bände,  bröt och klämde en stund. Hon tycker att det är konstigt att jag inte blivit bättre. Sen fick jag traska iväg till läkaren som kliade sig i huvudet. Jag försökte föreslå magnetröntgen för att ställa en mer säker diagnos och SEN behandla utifrån det. Men nej, det örat ville han inte lyssna på.  Nu håller jag på med hästar och är mycket väl medveten om vad en magnetröntgen kostar och jag har full förståelse för att man är restriktiv med att remittera dit. Men i mitt fall är det så att det uteslutits en radda diagnoser och provat ett par olika behandlingar utan särskild framgång. I min värld borde man då gå vidare med fler undersökningar. Typ magnetröntgen. Kostnaden för magnetröntgen har ju för länge sedan ätits upp av det faktum att jag är sjukskriven.  
 
Hur som helst var detta något så ovanligt som en intresserad och engagerad läkare som tog mig tillbaka till sjukgymnasten och sedan undersökte de mig tillsammans.  En och en halv timme var jag där sammanlagt! Måste vara något slags rekord! 
 
Summan av kardemumman blev ny medicin, ny sjukskrivning och massor an tejp. Jag tränar givetvis parallellt med en del specifika övningar, yoga och ridning. Ja ni såg rätt,  ridning. När jag sitter i sadeln gör det nämligen väldigt mycket mindre ont och likaså en stund efter. Så nu rider jag på recept! 
 
 
 
 
 
rikligt med tejp. Det kommer bli fantastiskt härligt att ta bort den sen. Fast vänta nu... La jag precis ut en bild på nätet på mina blå-vita lår!!?! Är jag helt från vettet?!?! Kan vara morfinet... 
 
 jag har en galet understimulerad hund eftersom jag inte kan gå promenader med henne. Då är det tur att hon kan bli med på ridtur!  Dåligt väder bekommer henne inte ett dugg! 
 
när snöovädret friskar i från Vättern så får utrustningen bekänna färg! Fyndade en uhipjacka i en Facebook grupp. Nu fick jag verkligen prova den ordentligt.  Motsvarar allt den lovar!!  Nu står en kappa högt upp på önskelistan. Aj, sa min plånbok om det!! 
 
 
Nu får jag antiinflammatorisk medicin eftersom teorin är att jag har en kraftig information i muskeln och muskelfästena. Sjukgymnasten sa också att eftersom jag levt under väldigt speciella förhållanden under ett långt tag och pressat mig både fysiskt och psykiskt länge så blir smärtreceptorerna känsligare och reagerar kraftigare. Låter ju inte helt otroligt att det kan ligga något i det. 
 
Så nu blir det pillerknapring, träning i ridning så får tiden utvisa om det här är rätt spår.