norrafridensborg.blogg.se

Anna Björkmans liv och leverne

SPONTANSHOPPNING

Kategori: Allmänt

Eller spontan förresten...
 
För 8 år sedan snart började vi bygga ut huset. Utbygget skulle bli i två våningar, men under resans gång valde vi i stället att öppna upp till nock de sista metrarna och där blev det således 5 meter I tak, jämfört med de ynka 2,04 i resten av nedervåningen.  Ett beslut som jag inte ångrat en sekund. Hela nedervåningen känns luftigare och rymligare. I den utbyggda delen har vi dessutom stora glaspartier så det är väldigt ljust och luftigt. Som Ernst skulle uttryckt sig, ute och inne talar med varandra.
 
Redan när vi byggde bestämde vi att vi skulle ha en stor kristallkrona i det rummet. Vi har till och med förberett och dragit fram el. Sen har livet pågått. 2016 gifte vi oss och få fick vi i present av våra släktingar, pengar till en kristallkrona.  Drygt 4 år sen alltså. Det har nästan blivit förargligt varje gång de besöker oss och kristallkronans plats fortfarande gapar tom och ödslig. 
 
Förra torsdagen gick jag på semester.  Det firade jag med ett glas vin. Vill verkligen understryka att jag rysligt sällan dricker alkohol. Inte ens en gång i månaden skulle jag tippa på.  Men nu var det en typisk bra dag för ett glas vin. Det blev två. Upprymd av bruset i huvudet så började jag slöscrolla på Facebook marketplace. 
 
Och där var den!! 
Kristallkronan! 
 
Innan jag hann ångra mig slängde jag iväg ett mess och skrev JAG TAR DEN!!
 
Galet. Jag vet. De pengar vi fått tidigare har ju obönhörligen gått in i isolering-makaroner-skruv kontot. Det finns ALLTID något viktigare att köpa än en lampa. 
 
Men själen  måste få sitt!
 
Efter mycket om och men hänger den där nu! Ja, det är inte helt okomplicerat att få upp en svintung lampa i 5 meter takhöjd. Tur man är gift med Byggare Bob.
 
Men jag är så nöjd! Mer än nöjd!!