norrafridensborg.blogg.se

Anna Björkmans liv och leverne

ATT LEVA SOM MAN LÄR

Kategori: Allmänt

Vi har ju världens bästa shetlandsponny Amorina. Hon har varit fantastisk och är fortfarande för den delen. Jag köpte henne mitt i smällkalla vintern när jag var höggravid med Oskar. 25 kg pluss alltså. Helt galet men ett beslut jag aldrig ångrat. Jag kan inte räkna timmarna vi ridit och kört henne. När Oskar var liten red Klara nästan varje dag när Oskar sov middag. Oskar i vagnen och Klara på släp på Amorinas rygg. Supermysigt! Men nu är Klara sugen på att rida lite mer på riktigt. Tyvärr är inte Amorina särkilt lämplig för det ändamålet. Vår rara och beskedliga ponny blir helt personlighersförändrad när man knäpper bort grimskaftet. Från att ha varit en snäll och följsam gosehäst förvandlas hon till en vildhäst! Det funkar inte alls för Klara som är lite försiktig.
 
Jag har alltid förespråkat att man bör köpa häst till sina hästintresserade barn om man har möjlighet. Det är inte bara själva ridningen som jag är ute efter. Barnen lär sig tidigt att ta ansvar, övar sin empatiska förmåga, blir starka, är ute mycket i naturen, umgås över åldersgrupper och övar sig i ett naturligt ledarskap de har nytta av resten av sitt liv. Listan kan göras ännu längre! Jag är givetvis medveten om att långt ifrån alla har möjlighet att ha häst. Vi resonerar som så att barnen vill vara hemma, de är inte sugna på någon annan aktivitet och de har mycket kompisar som rider. Vi prioriterar bort en hel del andra saker och har häst istället. Vi tycker att det berikar vår familj!
 
Nu har vi kommit till ett vägskäl där vi får välja om barnen ska få prova ridning på "riktigt" eller om vi nöjer oss med åka runt på Amorina. Efter lite diskussioner bestämde vi att vi ville prova med en b- ponny så de kan få rida ordentligt.  Men ponnyer som passar till det växer verkligen inte på träd! De flesta är för pigga, har fång eller något annat elände.  Men nu tror jag att vi hittat rätt! 
 
 
 
En äldre gentleman vid namn O'boy har idag flyttat hem till oss.  Han har lärt upp otaliga barn att rida, han är körd och har till och med tävlat galopp.125 cm i manken och fantastiskt kloka ögon. Han klev rakt in i mitt hjärta! Vi ser väldigt mycket fram emot att få börja rida och greja med honom. 
 
 
 
 
 
 
 
vi firade O'boys ankomst med nykokta kräftor!  Hallelujamoment!
 
 
Välkommen till Norra Fridens Borg O'boy!