norrafridensborg.blogg.se

Anna Björkmans liv och leverne

ETT NYTT SLAGS BESLUT

Kategori: Allmänt

Det blev vinter. Med besked. Herregud vilken vinter! Vansinnigt kallt, men så vackert, rent och torrt. Tyvärr har vi inte fått några mängder snö direkt, så snöpulsningen som jag sett ram emot har inte kunnat genomföras. Men skridskor, pulkaåkning i zinkgruvan, skidåkning och lite annat smått och gott. Framförallt har vi sluppit den där evighetsleran och hästarna har kunnat gå ut på sommarbetet så de kan röra sig ordentligt utan att bryta benen. Det har blivit en stor skillnad både fysiskt och psykiskt i en positiv riktning på båda hästarna.
 
Både jag och Klara har bylsat på oss kläder och täckat på hästarna och ridit på. Men en dag kände jag bara att jag inte stog ut längra med stoppade-korv-känslan! Jag bestämde helt sonika att vi ställde av båda hästarna. En oerhört ovan känsla. Jag ställer liksom inte av dem annars. Egentligen så har varken Klara eller jag frusit så särskillt mycket, för är det något vi är bra på så är det att klä oss. Naturligtvis sker det med avkall på all form av estetik, men vi fryser inte. Det var mer böket. Jag orkar inte böka runt med alla filtar, täcken, långkalsonger, overaller och annat som gör en smidig som en frysbox. När man sitter och rider i termobyxor på en häst som är som ett popcorn och känner att om han lägger av en tjottablängare nu så drar jag i backen så det blir utslag på richterskalan. Så jag sa upp mig från det! Det är första gången i mitt liv jag kastar in handuken på grund av vädret. Ovan känsla men kan vara ett tecken på mognad?
 
Nu ska det väl tilläggas att Zorento stått i en vecka, knappt och Breez 3 veckor. För Klara tänker jag att det är viktigt att ridning ska vara lustfyllt. Det är det inte när det är 18 minusgrader.
 
Men nu! Igår satte jag fart på Zorento och i slutet av veckan ska Breez i gång! Nu kommer det varmare väder och sportlov! Tjoho!!
 
Jädrar vad det bet i kinderna när vi gick över gärderna i går när vi började igångsättningen igen!