norrafridensborg.blogg.se

Anna Björkmans liv och leverne

MILITANTA VEGANER

Kategori: Allmänt

Jag börja tröttna nu.
 
Det finns många sätt att välja att leva sitt liv. En del lever själva, en del två, en del en hel hög. En del bor i staden, en del på landet. En del äter inte socker, en del äter inte fett. En del äter inte djur. Anledningen till besluten kan skifta. Något man läst på nätet, något man tycker sig må bättre eller sämre av, politiska övertygelser eller etiska anledningar. Vad det än månne vara är det helt ok för mig. MEN JAG VILL ÄTA DET JAG VILL! På helt ovetenskaplig grund tycker jag mig märka att personer som valt vegitarisk kost, i högre utsträckning än andra,  per automatik tycker sig har rätt att läxa upp personer som äter kött. Dessutom är det företrädelsevis dessa som har åsikter om hur personer som producerar mat, bönder kan vil kalla dem, ska leva sina liv. För att inte påstå att de ibland utmålas som miljöbovar och djurplågare och att man på alla tänlkbara sätt försöker omöjliggöra att driva lantbruk och att ens bo utanför 50 skyltarna.
 
Men hörrni. Det går inte att bruka en åker med kollektivtrafik eller eldrivna fordon. El förresten? Sen när blev allt som är eldrivet per automatik miljövänligt?
Man kan inte hålla på och höja priset på drivmedel till absurda nivåer och tro att man fortfarande kan ha en levande landsbyggd. Det här kanske kommer som en överraskning för många, men det går faktiskt inta att åka kollektivt överallt. Jo det går förvisso buss ända till Harge, men inte de tiderna man ska till och från jobbet. Men det finns ju stället i vårt avlånga, glesbebyggda land som är betydligt mer avlägsna än Bastedalen...
 
Jag är en människa och jag står högst på näringskedjan. Jag kan allstå äta andra djur. Jag mår bra av att äta kött. Jag tycker det är gott med kött. Ingen människla i världen kan någonsin få mig att tro att det är kor, eller andra djur, som är den stora miljöboven. Finns inte en chans! Sen kan man naturligtvis välja vilken kött man äter. Jag skulle till exempel inte välja att äta danskt fläskkött då jag vet att deras djurproduktion inte alls håller samma standard vad gäller djurhållning som vår. Har jag möjlighjet väljer jag närproducerat och helst naturbetesdjur. Allra helst köper jag kött på återtag där jag faktiskt vet vart de betat, hur de levt och vad de ätit. Jag njuter av det. Jag mår bra av det. Ingen kan få mig att tro att jag är en djurplågare eller en miljöbov.
 
Nu börjar dessutom denna vegetarianhysteri smyga sig in i skolmaten med ett miljöargument! Fast va?! Ge barnen kött. I varje skola finns det fler alternativ på mat och man kan välja att inte äta kött till skolmaten, men ta för guds skull inte bort köttet från skolmaten! Det är ju helt absurt. Jag vill bara understryka att jag verkligen gillar grönsaker. Jag älskar rotfrukter och äter väldigt mycket grönsaker. Det gör resten av familjen också, möjligtvis Henrik undantagen. Men inte bara. Jag vill äta kött också!
 
Jag har aldrig varit lantbrukare och kommer aldrig att bli det, men jag känner stor sympati och respekt för dem som faktiskt vigt sina liv åt att se till att vi andra kan få mat på bordet. Det är nämligen inget vi ska ta för givet.
 
Så snälla näsringsprydda, dredlocksfriserade, turbanklädda militanta vegan med haremsbyxor som bor innanför tullarna, lyssna nu: 
 
Om jordbruket inte fåt fortleva, om det inte går att bo på landet pga löjliga drivmedelspriser och ett regelverk för matproduktion som inte går att leva upp till då man gladeligen importerar mat från andra länder (även offentlioga sektorn) där regelverket är annorlunda, så kommer nämligen du också att svälta ihjäl. Tänk på det nästa gång du fäller en komentar om att någon äter "likdelar", delar "Djurens rätt" inlägg på facebook och på andra sätt dömer folk som äter kött.
 
Jag börjar tröttna nu. På riktigt.