norrafridensborg.blogg.se

Anna Björkmans liv och leverne

I CAN DO THIS

Kategori: Allmänt

Måndag morgon.
Klockan ringer 05.00 men min kropp är helt säker på att klockan är 04.00. Det är kallt och kolmörkt. Jag ska till jobbet. Det känns som att jag rustar mig för att gå ut i krig. Inte för jobbet i sig, utan att lämna Norra Fridens Borg. Jag tycker den här coronagrejen börjar bli riktigt olustig. Folk smittas, ligger jättesjuka och dör. Viruset är skoningslöst och drabbar alla som kommer i vägen. När jag är hemma, och hela familjen är hemma, känner jag mig trygg. Så fort vi ska iväg till jobb och skola känns det förskräckligt. Min magkänsla skriker att vi ska vara hemma. Det är en för stor risk att utsätta sig för. Vi har det bra och är skyddade så länge vi är på Norra Fridens Borg.
 
Jag ser bara en massa hostande och snorande människor runt om mig. Förvånansvärt många 70+are. Gå hem!! Eller så har jag bara en selektiv perceptionsförmåga som väljer att se det just nu.
 
Men nu rustar jag mig med tvål, handsprit och rikligt med handkräm, eftersom mina händer är som ett ökenlandskap, och ger mig ut.
 
4 arbetsdagar. Sen semester över påsklovet.
 
I can do this.