norrafridensborg.blogg.se

Anna Björkmans liv och leverne

INGA KONSTIGHETER

Kategori: Allmänt

Idag skulle jag ha lite träningar på markebäck och sen skulle vi ta en tur till fjugget och hänta hö och därefter skulle vi ha ett lugnt och skönt lördagsmys i soffan. 
 
Så blev inte fallet. 
 
När jag kom hem hade Klara kommit på den brillianta idén att sätta fast 150, typ, kardborrebollar i håret. Då menar jag FAST. Fast som i stort sätt omöjligt att få bort. Katdborrebollarna ör någonslags leksak som man kan forma till olika grejor. Man ska uppenbarligen inte ha dem i håret i alla fall. Efter att ha fått loss merparten efter en och en halv timme fick vi paketera resten i en liten plastpåse och fästa med en påsklämma så vi inte skulle komma allt för sent till vår snälla och tålmodigt väntande höbonde. 
 
 
 
 
 
På vägen tyckte jag att barnen var lite onödigt gnälliga. Nog för att tre personer dragit och slitit i Klaras hår oavbruten i en och en halv timme, men ändå!! Då upplyser Henrik mig om att barnen inte ätit sen kl 13. Nu närmade sig klockan 17.30. "Jo de har förstås fikat" Så trötta, slitna i håret, hungriga och sockerstinna satt de stackars krakarna i bilen en lördagskväll med en mamma som uppmanade dem att sluta gnälla. 
 
Efter att ha tryckt i barnen en halv burk reapepparkakor kom vi tillslut fram och fick höt inpackat. " Nu barn åker vi till McDonalds!" " Nej de hör äckliga hamburgare! Jag vill ha korv med bröööööd!" Och så bar det sig inte bättre än att kvällsmaten inmundigades på okq8 i fjugesta. Klara åt hamburgare med gurka på, endast gurka, Oskar och Henrik klämde varsin normal hamburgare medans jag uppgivet tröck i mig inte mindre än 3 gårdagens wienerbröd med pecannötter på. Är det lördag så är det. 
Som grädde på moset har vi dessutom ett rejält hål på avgasröret som gör att bilen ger ifrån sig ett avgrundsbröl som får varje epatraktorburen fjugestaungdom grön av avund. 
 
 
 
När vi kom hem fortsatte kriget med kardborren. Om möjligt var håret nu ännu mer intrasslat. Jag förespråkade starkt saxvarianten och hade redan bokat akuttid hos frisören och försökt börja promota en kort frisyr på Klara.  Pappan i familjen har dock bättre tålamod och pillade till slut ut varenda en av de små jävulsbollarna. Efter att ha tvättat ur Klaras hår och noga inpackat det så såg det faktiskt mycket bättre ut en befarat. Akuttiden avbokades. Klara sa att hon nog inte ville bli borstad i håret på ett tag eftersom hela hårbotten var  alldeles öm. Oskar bedyrade dock att Klara varit SÅ fin i sina Kardborrebollar.  " Du såg ut som en regnbåge!".