norrafridensborg.blogg.se

Anna Björkmans liv och leverne

REBOOT

Kategori: Allmänt

Efter en kaosartad måndag som började 05.15 och slutade vid 22 med "lunch" 19.30, så måste jag försöka be min kropp snällt om att hänga med på tåget idag.
 
Vissa dagar blir ju bara så. Galna. Måndagen började förvisso på ett utmärkt sätt med morgondopp för barnen (jag väntar nog gärna ett tag till) och ridtur på min gula ponny. Det är märkligt hur lycklig man kan vara bara för att få åka runt lite i en hage på en häst. Jag tycker det är så himla kul med unghästar! Det är spännande, det händer grejor varje dag och de är så nyfikna. Cayman var på inridning i vintras hos Malin Petersson i Tjällmo som driver Ponnyverksta´n. Jag har verkligen inte möjlighet, av flera orsaker, att rida in hästar längre. Är det något man ska investera i så är det att hästen blir ORDENTLIGT inriden. Händer grejer kommer det att göra sinom tid, men är hästen ordentligt inriden och trygg med ryttaren har man ett kapital att ta av så då gör det inte så mycket. Blir hästen skrämd i början av sin karriär som ridhäst kan det sätta spår för lång tid framöver. Det blir inte kul för någon, allra minst för hästen. Jag är jätteglad för att Linn tipsade mig om Malin. Jag kände direkt att jag hede förtroende för henne och att vi pratade samma språk. Nu när vintern är över och jag äntligen kan börja rida själv så känner man verkligen att den här hästen är ordenligt inriden och tam. Naturligtvis är det vingligt och han är lite uppmärksam på sin omgivning och kan inte riktigt svänga och sånt, men det är ju för att han inte kommit längre i sin utbildning. Däremot är han helt rygg med att ha människa på ryggen. Målet med att vara inriden alltså. Planen i sommar är att han ska få gå några dagar i veckan, när det passar, kunna rida ut lite och så ska Klara få sitta upp på honom. Att bära på barn är ju liksom en ponnys huvudsakliga uppgift här i livet.
 
 Tulpanöron!
 
Efter den faktiskt helt underbara starten på dagen infann sig kaoset. Eldar att släcka, problem att lösa, deadlines at hålla. Galet. Stress-svett. Kallt kaffe. Ingen mat. Kommunikationsmissar. Uppepå allt tandvärken från helvetet. Inget bra alls alltså.
 
MEEEEEN i skarp läga blir jag extremt effektiv, systematisk och lösningsorienterad.
Så när det var hopp-i-sängtime var faktiskt det mesta i lås. Eldarna släckta och det mest akuta löst.
 
Så nu gör jag en omstart. Frukost på altanen.  Städar upp i mailkorgen. Ber min stackars kropp, som inte mår bra av sånna dagar som igår, att komma med på tåget igen. Solen skiner, fåglarna kvittrar och hästarna mumsar hö i hagen här brevid.
 
Det blir en bra dag.
 
 Zorento och Breez i sin ogräsiga hage. De får dock 1 172 timme om dagen på det frodiga betet. Ni som varit med på Zorentos gräshistoria vet hur stort det är! Han och jag njuter nog lika mycket av att han kan gå den stunden på gräset!
 
Mitt fågelmataträd kan eventuellt gått lite över styr. Jag har numer 12 olika fågelmatare. Och jädermulen vad de äter!! Jag fyller på och fyller på! Men det är faktiskt oerhört facinerande att sitta och titta på dem, lära sig de olika arterna och se hur de beteer sig. Katten Micke tycker också det är praktiskt och bra, för då kan han gå ut och hämta sig en bofink då och då. 
 
 Jag skulle eventuellt behöva göra något åt denhär rabatten. Den ljuvliga kombinationen av vissna fjolårsrosor och frodig kirskål. En annan dag.
 
För första gången har jag verkligen lyckats att övervintra mina pelargoner. Så glad för det! 43 st närmare bestäm