norrafridensborg.blogg.se

Anna Björkmans liv och leverne

HOLMTEBO BLUE

Kategori: Allmänt

 

Elisabeth Ljungstorp, som har Holmtebo stuteri tillsammans med sin man Johan, och jag gick i samma klass i grundskolan. Jag kan inte räkna de timmar vi lekt häst, drömt om hästar, pratat om hästar, hängt på Ekeby Ridskola och en massa annat. Hundläger, guppyuppfödning inrett hönshus och en massa annat knas.  Stor del av min fritid ägnade jag dessutom mad att hänga i Valdermarsvimk i det som då var familjen Ljungstorps sommatstuga, nu är Holmtebo stuteri.

Jag har länge haft en dröm om att få köpa en connemara av henne. Dels för att connemaraponnyn är min drömponny. Den har allt. Exteriören, kapaciteten och framförallt psyket. Älskar dem! Min första kontakt med connemaraponnyer var när jag var på ridläger (tillsammans med Lissa såklart) på Hagens stuteri, inte mindre än 5 år på raken. Dessutom hade “min” ridskola, Ekeby ridskola, varje vinter ett gäng hagens ponnyer i verksamheten. Vilket bra koncept! Win-Win-Win-Win. Bra för ridskolan att få möjlighet att få fina ponnyer i verksamheten. Bra för uppfödaren att få hästarna grundutbildade, vilket de blir på ett bra sätt på en bra och seriös ridskola. Bra för eleverna som i det här fallet i alla fall, fick lära sig att rida lite yngre och mer orutinerade ponnyer. Jättebra erfarenhet för hästarna. Men också för att Elisabeth och Johan föder upp FANTASTISKA ponnyer skulle jag vilja påstå. Inte bara det att de är vackra att se på, det är även ponnyer som presterar bra på tävlingsbanorna och på andra ställen. Även de som kanske inte tävlar de högsta klasserna är bussiga och bra ponnyer som många får roligt med. När man går där i hagen och får se alla dessa finns ston de har i avel och får höra alla deras meriter. Så imponerande.  

Nu öppnades det äntligen en chans för mig att förvärva en av dessa ponnyer. Valet föll på Holmtebo Blue. Det är en tvåårig valack e. Shackleton u. Brittney ue. Ashfield Cathal Crobhearg.

Brittney kommer ur den så kallade "Winnielinjen" och var ett sto som belönats med avelsdiplom och tävlat med segrar och placeringar upp till nationell medelsvår hoppning. Mormor Hagens Grandezza tävlade på högsta nivå och var bland annat tvåa i lag SM i hoppning och är också ELIT premierad. Även Brittneys mormors mor och mormors mormormor är ELIT premierade.

Lite curiosa är att Brittneys mamma, Blues mormor hette Hagens Grandezza och tjänstgjorde på “vår” ridskola när vi hängde där.  

Det är så himla kul och jag ser verkligen fram emot att få lära känna den här fina lilla hästen och börja jobba med honom.  

Äntligen connemaraägare igen! 

 

 

 Holmtebo Blue med vänner

 

 Min söta lilla ponnyhäst!

 
 Nyrullad connemaraponny bekantar sig med lillhusse och lillmatte
 

 

 

 Vilket välkomnande!
 
 
 Lillhusse har tydligen gosat med Blue tidigare! Hösten 2020
 

 

Nyfödd liten Blå!
 
Jag har helt skamlöst snott bilderna från Lissas instagram @holmtebostuteri.
 
 
 
 
Mamma Brittney. Så vacker och klok ponny
 
Brittney in action. Dom frambenen! To die for!
 
 
 
 
 "Snygg-Shackleton"

 

 

 

 
 
 

 

 

 

 Clara Lindegrens fantastiska tavla av Shackleton. Har ni inte koll på Clara Lindegrens konst så tipsar jag er att följa hennes instagramkonto @lindegrenkonst och ännu mer följa hennes konto @illustreradebetraktelser. Genialiskt!