norrafridensborg.blogg.se

Anna Björkmans liv och leverne

JULBORD

Kategori: Allmänt

Igår fick barnen följa med för första gången i sitt liv på julbord. Vi har inte velat utsätta dem för det tidigare på grund av rikligt med myror i brallan. Visst bör barn lära sig att sitta still och så vidare, men man måste också kunna avgöra vad som är rimliga krav. För allas trevnad. Men nu var det dags!
Vi hade förberett barnen ordentligt så att de skulle ha ett humm om vad som väntade dem. De hade klätt upp sig och var förväntansfulla.
Både Henrik och jag var förvånade över hur mycket de åt och vad mycket olika saker de fick i sig, trots att de tidigt under måltiden fick span på gottebordet. Skinka, köttbullar, prinskorv, lax och sill slank ner. Oskar spatserade beslutsamt fram till en av kockarna och frågade om det möjligtvis fanns björn på julbordet? Eller kräftor? Nej,  fick han till svar, men att det fanns vildsvin och ren. Det fick duga tyckte Oskar och mumsade glatt i sig de båda köttsorterna.
När det äntligen var dags för gotter så mumsade de i sig riktigt med hallonbåtar och silkeskuddar, men ostkakan lämnade de därhän. Mitt godaste!
Jag och Henrik var mer än nöjda med dem och de var mäkta stolta båda två. När jag frågade vad som var godast tyckte Klara att det var potatisen och ockar röstade på renen. Det var det som han ansåg var närmast björn.
Att Klara sen träffade en klasskompis som hon fick åka hem och leka med gjorde inte det hela till en sämmre eftermiddag precis. Full pott! Tyvärr medförde detsamma en smärre katastrof situation för lillebror. Men livet är orättvist unge man, bara att vänja sig!
Kommentera inlägget här: