norrafridensborg.blogg.se

Anna Björkmans liv och leverne

ÄNNU ETT AVSKED

Kategori: Allmänt

 

I nästan tre år har hon varit vår prinsessa och guldponny. Guld på både utsidan och insidan.  

När vi tog beslutet att köpa en b-ponny till Klara började vi leta efter annonser på nätet. Det kryllar av annonser på b-ponnyer. Det kryllar däremot inte av ponnyer man vill ha. Speciellt inte om man har en tjej som då var lite osäker och att man vill ha en frisk ponny UTAN rävar bakom öronen. Då är utbudet väldigt knapert vad gäller b-ponnyer.  

Till slut hittade vi Breez och fick det stora förtroendet att få köpa henne. Ett av mitt liva allra bästa beslut. Vilken ponny! Det är inte bara det att Klara lärt sig ofantligt mycket ridning på henne, hon har också ingett henne med mängder av självförtroende, erfarenheter och roliga minnen.  När jag tänker på det har vi haft ofantlig tur med våra ponnyer. Vilka underbara små hästar som tagit hand och våra barn på bästa sätt. Vi har dessutom hittat bra köpare till dem alla när det varit dags att gå skilda vägar. Det är ju tyvärr så med de här små... de växer inte med barnen. Stundtals har det kännts som att jag hellre låter dem gå och skrota hemma i hagen än att sälja dem. Men det är inte schysst mot dem. Alla ponnyer vill vara nummer ett i stallet och alla vill ha en uppgift att fylla. Nu har Breez nya barn att lära upp, ha roliga äventyr med och skapa fina minnen med. En bra, snäll och välriden ponny går liksom inte att värdera! Det är fantastiskt att få tag på en sån!

Tyvärr har Klaras b-ponnytid sammanfallit med århundradets pandemi så inget har väl blivit riktigt som vi tänkt, men det innebär inte att vi känner att vi inte gjort roliga saker, bara andra saker.  

Nu är det dags för oss att lämna över tyglarna på vår lilla guldklimp. Det har verkligen inte varit ett lätt beslut att ta. Men nu när vi fått tag på köpare som känns så på pricken rätt för oss så har det här beslutet och avskedet blivit så mycket lättare. Vi är övertygade om att De här töserna kommer att få minst lika roligt med Breez som vi haft och att Breez kommer få precis det liv och den omvårdnad hon förtjänar. Dessutom bor hon bara några mil bort så vi kan hälsa på då och då.  

Men nu får det bannemej vara slut på avsked från Norra Fridens Borg på ett tag.

Jag orkar inte med mer av den varan! 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kommentera inlägget här: